tiistai 29. lokakuuta 2013

Karpalo-cookies ja pikkutalo


Isoja keksejä on helppo tehdä, ja makuja on helppo vaihdella. Tähänkin karpalo-valkosuklaakeksiin olisi voinut käyttää jotakin muuta marjaa, muuta suklaata tai vaikkapa kuivattuja hedelmiä. Tällä kertaa käytin jouluisesti karpaloita ja valkosuklaata. Nämä oli helppo tehdä ja niistä tuli hyvänmakuisia. Ei hirveän kauniita kyllä! Mutta tomusokeripöläytyksellä ovat ihan vientikelpoisia vaikka lahjaksi joulunaikaan. Tässäpä niiden ohje.



Karpalo-valkosuklaacookies

125 g voita
1 dl         sokeria
0,75 dl    ruokokidesokeria tai intiaanisokeria
1             muna
3 dl         vehnäjauhoja
0,5 tl       leivinjauhetta
0,25 tl     suolaa
1 tl         vaniljasokeria
1 dl         muromysliä tai kaurahiutaleita
100 g valkoista suklaata
100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
0,75 dl    mantelirouhetta

Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinan joukkoon. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe, karpalot ja mantelirouhe taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi. Pyörittele taikinasta palloja. Laita taikinapallot pellille leivinpaperin päälle ja paina hieman litteämmäksi. Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.



Syyslomallamme piipahdimme paikallisen pikkukaupungin halpakaupassa, jossa oli juuri sopiva pieni minikerrostalolyhty meille. Aiemmin olen ostanut ison harmaan, jonka nyt olen laittanut ulos. En yksinkertaisesti löytänyt sille tarpeeksi hyvää paikkaa - aina se tuntui olevan edessä niin lattialla kuin pöydälläkin. Tämä sopii pienenä ihan mihin tilaan tahansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!